Zoeken

Speciale vergunning verplicht voor Hadj 2024

29 april 2024 - 18:00 - Wereld

©

Een pelgrimstocht naar Mekka vereist nu een voorafgaande aanvraag en een verplichte Hadj-visum. Dat kondigt de Raad van Ulema van Saoedi-Arabië in een verklaring aan.

De Raad benadrukt het verplichte karakter van deze vergunning, zonder welke deelname aan de Hadj voor alle pelgrims onmogelijk is. Deze verplichting is in overeenstemming met de bepalingen van de islamitische sharia die de uitvoering van de Hadj-rituelen door pelgrims regelt, aldus de Raad.

Lees ook: Verwarring door nieuwe visa-procedure Hadj

Het Saoedische ministerie van Hadj en Umrah waarschuwt ook voor valse advertenties op sociale media door fictieve accounts die goedkope Hadj-tarieven aanbieden. Het ministerie benadrukt dat de Hadj-rituelen niet kunnen worden uitgevoerd zonder een speciaal visum.

Deze verplichte vergunning heeft tot doel de grote stroom pelgrims te beheren en de organisatie van de Hadj te verbeteren, inclusief veiligheid, gezondheid en accommodatie. Het "maakt het mogelijk om de kwaliteit van de geleverde diensten en voorzieningen aanzienlijk te verbeteren", aldus de Raad van Ulema.

Lees ook: Marokko: prijs hadj onthuld, en het is duurder dan vorig jaar

"We bevelen alle moslims aan om Allah te vrezen en roepen degenen die de Heilige Plaatsen willen bezoeken op om de geldende regels en voorschriften te respecteren om de vijfde pijler van de islam in veiligheid, gemak en rust te vervullen", concludeert de Raad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team