Zoeken

Parkeerwachters in Tanger terroriseren bezoekers

29 april 2024 - 20:00 - Marokko

©

De Nationale Commissie voor de Bescherming van Publieke Goederen en Transparantie in Marokko heeft een klacht ingediend bij de prefectuur van Tanger. De commissie wil hiermee een einde maken aan de terreur van illegale parkeerwachters in de stad.

"Het fenomeen van illegale parkeerwachters is in Tanger alarmerend," aldus Younes Boubkri, woordvoerder van de commissie. Hij hekelt de manier waarop deze personen, die beweren auto’s te hebben bewaakt, eigenaren dwingen om te betalen.

Lees ook: Inwoners Tanger zijn parkeerwachters beu

Deze illegale praktijk woekert al geruime tijd in de stad, ondanks talloze klachten bij de autoriteiten, maar ook op sociale media de afgelopen twee jaar. De lokale autoriteiten en de politie lijken machteloos.

Lees ook: Casablanca maakt einde aan afpersing door parkeerwachters op zeedijk

Boubkri dringt er bij de autoriteiten op aan om een einde aan te maken aan deze situatie. Parkeerwachters schaden de reputatie van Tanger en de regio, terwijl de stad zich voorbereidt op de Afrikaanse Kampioenschappen 2025 en het WK 2030. De koninklijke projecten die Tanger tot een topbestemming voor toeristen moeten maken, worden hiermee ernstig belemmerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team