Zoeken

Marokko keert steun uit aan gezinnen in nood

26 december 2023 - 10:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering gaat binnenkort de aangekondigde financiële steun uitkeren aan gezinnen die dat het hardst nodig hebben.

Premier Aziz Akhannouch heeft bekendgemaakt dat bijna een miljoen huishoudens, oftewel ongeveer 3,5 miljoen burgers, in aanmerking komen voor deze directe sociale bijstand. Vanaf 28 december zullen de huishoudens die volgens de criteria van het ’Geünificeerd sociaal register’ in aanmerking komen, minimaal 500 dirham ontvangen. Deze steun is bedoeld voor gezinnen die hun aanvraag voor 10 december hebben voltooid.

Lees ook: Koning Mohammed VI kondigt directe hulp aan armen aan

De premier gaf aan dat degenen die hun aanvraag te laat hebben ingediend, hun steun voor december en januari, eind volgende maand zullen ontvangen. Hij benadrukte de toewijding van de regering om het aanvraagproces open te houden voor huishoudens die aan de voorwaarden voldoen.

Lees ook: Marokko verleent rechtstreekse hulp aan armen

Tot nu toe heeft het platform "asd.ma", opgezet om de aanvragen te beheren, 1,9 miljoen verzoeken geregistreerd, en dit aantal blijft groeien. Deze financiële steunmaatregel is onderdeel van een bredere strategie om de meest kwetsbare Marokkaanse gezinnen een veiligheidsnet te bieden en de sociale cohesie in het land te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team