Zoeken

Marokko: drugsdealende gendarmes gearresteerd in Skhirat

14 januari 2024 - 21:45 - Marokko

©

In Skhirat zijn drie leden van de mobiele gendarmerie van Fez door de gerechtelijke politie gearresteerd op verdenking van het bezit van cocaïne.

Volgens bronnen van Assabah werd de gerechtelijke politie geïnformeerd over een levering van harddrugs aan dealers in Temara en Harhora. Ze zetten een operatie op touw die resulteerde in de arrestatie van de verdachten bij hun aankomst in Skhirat, waarbij 58 gram cocaïne in beslag werd genomen.

Lees ook: Betrapte gendarmes en drugsdealer cel in in Marokko

Bij het controleren van de identiteit van de verdachten ontdekten de agenten dat zij tot het korps van de Koninklijke Gendarmerie behoren. Het regionale commando van de Koninklijke Gendarmerie in Rabat en de gendarmerie in Temara werden op de hoogte gebracht.

De gearresteerde gendarmes zijn jonge sergeanten van rond de 20 jaar oud, afkomstig uit Salé, Ouarzazate en Al Hoceima. De verdachten zijn overgebracht naar het hoofdkwartier van de gendarmerie in Temara en vervolgens in voorlopige hechtenis geplaatst op bevel van het Openbaar Ministerie. Ze worden beschuldigd van bezit en handel in harddrugs.

Lees ook: Marokkaanse gendarmes verdacht van samenwerking met drugsdealer

De in beslag genomen cocaïne wordt geanalyseerd door de technische politie in een poging de herkomst ervan te bepalen. De verdachten zullen binnenkort voor de rechter verschijnen. Het onderzoek is nog gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team