Zoeken

Marokko zou 8e finale niet hebben bereikt met Vahid Halilhodzic

4 december 2022 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse spelers zijn volgens oud-international Karim El Ahmadi productiever sinds het aantreden van Walid Regragui als bondscoach. De Nederlandse Marokkaan is zeer trots op de prestaties van het Marokkaanse team in Qatar en sprak vol lof over de prestaties van zijn voormalige teamgenoot Sofyan Amrabat.

Karim El Ahmadi is één van de Marokkaanse spelers die met oud-bondscoach Hervé Renard deelnam aan het WK Rusland 2018. Op de set van ESPN stelt de voormalige Ittihad-speler dat Marokko dit niveau op het WK niet bereikt zou hebben als Vahid Halilhodzic niet was ontslagen.

Lees ook: Marokko speelt 8ᵉ finale tegen Spanje op WK

De oud-international gelooft dat de komst van Walid Regragui rust heeft gebracht in het team, met als gevolg dat de spelers meer ontspannen zijn en betere prestaties kunnen neerzetten. "Alle spelers van het Marokkaanse elftal zijn blij met de aanwezigheid van de nieuwe coach. Ze voelen zich veel meer op hun gemak en er is een goede groepsdynamiek. Dit was niet het geval met Vahid," zegt Karim El Ahmadi.

Lees ook: Hoeveel kan Marokko verdienen door winnen WK?

Volgens de oud-international is elk lid van het team op zijn plaats, maar hij is vooral trots op middenvelder Sofyan Amrabat. "Ik denk dat Sofyan, samen met het centrale duo, één van de belangrijkste spelers is van het Marokkaanse nationale elftal", zegt hij. "Ik heb met hem gespeeld bij Feyenoord, hij is echt een persoonlijkheid. Hij werd altijd chagrijnig als hij niet in de opstelling stond."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team