Zoeken

Koning Mohammed VI beveelt hervorming Familierecht

28 september 2023 - 10:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft de bevordering van vrouwen- en gezinskwesties als prioriteit gesteld. Hij heeft in die zin een brief gericht aan premier Aziz Akhannouch over de hervorming van het Familierecht.

"Parallel aan de taak waarmee" Koning Mohammed VI "de regeringsleider heeft belast middels deze brief, heeft de vorst de leiding over de voorbereiding van deze belangrijke hervorming, op een collectieve en collegiale manier, toevertrouwd aan het ministerie van Justitie, de Hoge Raad voor de Rechtspraak en het Voorzitterschap van het Openbaar Ministerie, gezien de centrale rol van de juridische en gerechtelijke aspecten van deze kwestie", aldus een verklaring van het koninklijk kabinet.

Lees ook: Marokko: vrouwen nog steeds "gevangen" ondanks vooruitgang

Mohammed VI "heeft de genoemde instellingen opgeroepen nauw samen te werken met andere organisaties die direct betrokken zijn bij dit onderwerp, waaronder de Hoge Raad van Geleerden, de Nationale Mensenrechtenraad, de overheidsautoriteit belast met solidariteit, sociale integratie en gezin, en ook open te staan voor maatschappelijke organisaties, onderzoekers en specialisten", vervolgt dezelfde bron.

Lees ook: Marokko: polygamie blijft een feit, ondanks wettelijke obstakels

Koning Mohammed VI vraagt hen ook om "de amendementsvoorstellen die voortkomen uit deze brede participatieve consultaties" binnen een maximale termijn van zes maanden aan hem voor te leggen, "voordat de regering het wetsvoorstel over dit onderwerp opstelt en het ter goedkeuring aan het parlement voorlegt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team