Zoeken

Hisham, Marokkaan die de Ku Klux Klan verheerlijkte, opgepakt

27 december 2023 - 11:00 - Wereld

©

Hisham L., een jonge Marokkaan, is samen met drie medeplichtigen in Frankrijk aangeklaagd voor lidmaatschap van een terroristische criminele organisatie en diverse wapengerelateerde overtredingen.

Hisham, zoon van een Marokkaanse vader en een Japanse moeder, werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen in het kader van een onderzoek naar een informele organisatie van ultrarechtse militanten. Eerder dit jaar werd hij gearresteerd terwijl hij gekleed was in een Ku Klux Klan-outfit en buren bedreigde met een airsoftwapen. In een latere confrontatie bedreigde hij zijn oudere broer met een mes en maakte dreigende opmerkingen tegen zijn zus.

Lees ook: Pegida besmeurt bouwplaats moskee met varkensbloed in Enschede

Bij huiszoekingen werden diverse wapens, explosieve materialen en extremistische literatuur, waaronder het boek Mein Kampf, en video’s gevonden. De ontdekking van TATP, een krachtig explosief, in Hisham’s garage leidde tot een nieuw onderzoek. Hisham L. omschrijft zichzelf als voorstander van autoritarisme, racialisme, eugenetica en nationaalsocialisme. Hij rechtvaardigde de fabricage van explosieven als zelfverdediging tegen ’tuig’ en ’terroristen’. Ondanks dat zijn advocaat volhoudt dat Hisham geen daadwerkelijk terroristisch plan had, zijn de autoriteiten bezorgd over de mogelijke dreiging van zijn ultrarechtse ideologie.

Lees ook: Racisme dwingt Marokkaanse bakkerij in Frankrijk tot sluiting

Drie andere leden van de organisatie werden gearresteerd in een cyber-infiltratieoperatie. Émilien K., een 21-jarige soldaat bekend als "John Doe", werd beschuldigd van het leveren van een geweer aan Hisham L. Jean-Paul C., een gepensioneerde politie- en inlichtingenagent, werd geïdentificeerd als zijn belangrijkste wapenleverancier. Bij hem thuis werden tientallen wapens en nazi symbolen gevonden. Een vierde lid, "Kader", diende als tussenpersoon en had verontrustende gesprekken met Émilien over mogelijke gewelddadige acties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team