Zoeken

Verricht de hadj in... 3D

16 december 2023 - 19:00 - Wereld

©

Het Saoedische ministerie van Islamitische Zaken heeft een 3D-applicatie voor de Hadj geïntroduceerd, die met trots werd gepresenteerd tijdens de Jusoor-tentoonstelling in Marokko.

Deze app, uniek in zijn soort, biedt gebruikers een augmented reality-ervaring, waarmee zij zich kunnen verdiepen in de rituelen van de Hadj en de Omra. Een opvallend kenmerk van de app is het realistische 3D-modelleringsysteem, dat eenvoudig toegankelijk is via een smartphone, zonder de noodzaak van een internetverbinding.

Lees ook: Bedevaart: Marokko hekelt ontvangstomstandigheden in Saudi-Arabië

De app is ontworpen om een breed publiek te bereiken en blinkt uit in taaldiversiteit, met ondersteuning voor Arabisch, Engels, Frans en Urdu. Het belooft een soepele gebruikersinteractie, waarbij stem en beeld worden gecombineerd om gemakkelijk toegang te bieden tot informatie en antwoorden. De applicatie is beschikbaar op diverse platforms, waaronder Android, iOS, Mac, PC en Linux.

Lees ook: Wereld-Marokkaan met de fiets naar Mekka

Deze app heeft snel veel aandacht gekregen. Het wordt geprezen om zijn uitgebreide inhoud en technische prestaties en wordt gezien als een onmisbaar hulpmiddel voor pelgrims. Door het aanbieden van een schat aan waardevolle informatie verrijkt en vereenvoudigt het de ervaring van de Hadj en Omra, waarmee een nieuwe stap in de technologische benadering van religieuze praktijken wordt gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team