Zoeken

Fransman ernstig gewond tijdens hinderlaag op Marokkaanse snelweg (foto)

26 februari 2018 - 20:00 - Marokko

©

Een jonge Fransman is ernstig gewond geraakt tijdens een hinderlaag op de snelweg nabij Casablanca. Hij verloor daarbij een oog.

Michel en zijn zoon, Ted Chiancone, waren in Marokko om de moeder van Ted te bezoeken. De vrouw woont al jaren in Marrakech.

Rond 1 uur ’s nachts zag de vader plots iemand op de snelweg. "Ik was nog op de snelweg toen ik iemand in het midden van de weg zag.", vertelt de vader aan Var Matin. Hij ontweek de man toe hij besefte dat die een betonblok in zijn handen had. "Hij gooide het met kracht naar het voertuig aan passagierskant en schreeuwde iets onbegrijpelijks", aldus Michel.

Zijn zoon, die op de passagierszetel lag te slapen, werd niet wakker ondanks de schok. Michel drukte op de gaspedaal en verliet de snelweg. Een andere auto toonde hem de weg naar een zorgcentrum. Vandaar werden Michel en zijn zoon naar een kliniek gestuurd. Ted lag er vier dagen in coma alvorens met een luchtambulance naar een ziekenhuis in het Franse Toulon te worden overgevlogen.

Ted vertelde aan de krant dat hij 12 kilo was verloren sinds de hinderlaag. "Ik verdraag geen lawaai meer en ik accepteer niet wat er met mij is gebeurd. Ik ben kwetsbaar. Ik kan geen sport meer beoefenen. De artsen zijn formeel: als ik een schok krijg of op mijn hoofd terechtkom, dan ga ik misschien dood." zegt de jongeman die al jaren bokste.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team