Zoeken

Controverse rond repatriëring Marokkaanse gezinnen uit Gaza

15 januari 2024 - 08:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse Front voor Palestina en tegen Normalisatie heeft kritiek geuit op het beleid van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bij de repatriëring van Marokkaanse gezinnen die vastzitten in Gaza.

De organisatie hekelt met name het scheiden van gezinnen tijdens de repatriëring, waarbij vrouwen en kinderen zonder hun echtgenoten en vaders worden teruggebracht naar Marokko omdat hun partners de Marokkaanse nationaliteit niet hebben.

Lees ook: Evacuatie honderden Marokkanen uit Gaza verloopt moeilijk

In een verklaring bekritiseert het Front ook de verlening van consulaire diensten aan Marokkanen die in Israël wonen door het Marokkaanse verbindingsbureau in Tel-Aviv. Daarnaast betreurt de groep het feit dat de Marokkaanse premier heeft geweigerd om een petitie in ontvangst te nemen van de Nationale Actiegroep voor Palestina, die oproept tot het beëindigen van de betrekkingen tussen de Marokkaanse staat en "de zionistische vijand".

Lees ook: In Gaza gevangen Marokkanen beleven nachtmerrie

Het Front roept ook op tot verdere solidariteitsinitiatieven met Palestina, waaronder het boycotten van Carrefour-winkels. Bovendien juicht het de stappen toe die Zuid-Afrika heeft genomen om "de zionistische entiteit" voor het Internationaal Gerechtshof te dagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team