Zoeken

Marokkaanse nationaliteit aanvragen gemakkelijker

12 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse nationaliteit aanvragen is vergemakkelijkt dankzij een nieuw online platform. Dat kondigde minister Abdellatif Ouahbi van Justitie maandag aan.

Abdellatif Ouahbi maakte dit bekend in reactie op een vraag van parlementslid Najwa Koukous van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM) over de voortgang van de digitalisering binnen de juridische sector.

Lees ook: Marokkaanse nationaliteit voor buitenlanders getrouwd met Marokkaanse vrouwen?

Minister Ouahbi gaf aan dat het ministerie van Justitie op 9 januari een nieuw platform heeft gelanceerd voor het elektronisch aanvragen van de nationaliteit, vergelijkbaar met het platform voor het aanvragen van een strafblad. "We proberen het digitaliseringsproces van de sector te versnellen door meerdere onderling verbonden applicaties te implementeren. Zo hebben we applicaties gecreëerd voor het indienen van verzoeken om koninklijke gratie en voorwaardelijke vrijlating, en een platform voor het elektronisch betalen van boetes en verkeersovertredingen," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Kennis landstaal om Marokkaanse nationaliteit te krijgen

De minister wees ook op de uitdagingen bij het implementeren van dit project, met name vanwege het grote hoeveelheid papierwerk, en omdat veel ambtenaren een juridische, en geen technische achtergrond hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team