Zoeken

CHAN 2023: Algerije reageert op eis Marokko

31 december 2022 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft een paar dagen geleden met een boycot gedreigd van het African Championship of Nations (CHAN) in Algerije, indien de Marokkaanse selectie niet met een speciale vlucht van Royal Air Maroc naar Algerije kan reizen. Het organisatiecomité heeft gereageerd op de eis van de FRMF.

Volgens Rachid Oukali, hoofd van het organisatiecomité van het kampioenschap, heeft het comité weliswaar "de verplichting tegenover de Confederatie voor Afrikaans voetbal om de toegang van de deelnemende delegaties op Algerijns grondgebied te vergemakkelijken", maar geen enkel reglement van de Afrikaanse voetbalbond verplicht "het organiserende land van een wedstrijd om een nauwkeurig reisplan voor de deelnemende delegaties op te stellen".

Lees ook: African Championship of Nations 2023: Marokko stelt eisen aan Algerije

Het African Championship of Nations is gepland van 13 januari tot 4 februari 2023 in de Algerijnse stad Constantine. Het organiserend comité heeft aan de FRMF duidelijk gemaakt dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de organisatie van "een rechtstreekse vlucht van een team", meldt al3omk.

Lees ook: Algerije reageert op uitspraken sportcommentator Hafid Derradji over Marokko

Het bestuur van de FRMF houdt vast aan zijn besluit om enkel aan de wedstrijd deel te nemen als Royal Air Maroc de reis van de Atlas Leeuwen van Rabat naar Constantine, de stad waar de wedstrijden van de nationale ploeg plaatsvinden, kan uitvoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team