Zoeken

Zomeroperatie Marokko: 2,5 miljoen mensen en 600.000 voertuigen verwacht

2 juni 2015 - 10:35 - Marokkanen in het buitenland

©

Binnen twee weken gaan in Spanje en Marokko de zomeroperatie Paso del Estrecho - Marhaba 2015 van start om de toestroom van Marokkaanse vakantiegangers in goede banen te leiden. Dit jaar worden 2,5 miljoen mensen en iets meer dan 600.000 voertuigen verwacht.

Maandag werd de zomeroperatie tijdens een meeting van de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten besproken. Beide landen zullen de nodige maatregelen treffen om de veiligheid van de vakantiegangers en een vloeiend verkeer te garanderen.

Tijdens de zomerperiode wordt ook extra hulp voorzien voor vakantiegangers. Ongeacht het probleem, iedereen kan een beroep doen op de Spaanse en Marokkaanse hulpdiensten. In Spanje werden daarvoor 74 mensen aangeworven, waaronder vertalers en maatschappelijke werkers.

Meeting van Spanje en Marokko over de zomeroperatie op maandag

Andalusië, in het zuiden van Spanje, heeft tevens een samenwerkingsakkoord gesloten met de Rode Kruis. Behalve geneesmiddelen en sanitaire uitrusting, zullen er extra hygiënecontroles in de havens worden uitgevoerd.

De zomeroperatie Marhaba 2015 loopt dit jaar van 5 juni tot 15 september. Spanje en Marokko verwachten extra veel reizigers in de laatste dagen van juli en begin en eind augustus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team