Zoeken

Ziekenhuizen Marokko vrezen voor tweede coronagolf

23 juli 2020 - 12:00 - Marokko

©

Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft elke dag stijgen in Marokko. In sommige steden zoals Fez en Tanger is de epidemiologische situatie uiterst bezorgend, ook voor de medische sector.

Mohamed Mounir Milou, arts en lid van de Marokkaanse Vereniging voor Anesthesie, Analgesie en Reanimatie, staat nauw in contact met meerdere van zijn collega’s in grote steden in Marokko. Allen houden met veel aandacht de evolutie van de epidemiologische situatie in het land in het oog.

Samen proberen de artsen ook de bevolking bewust te maken van de gevaren van het virus en de regels die moeten worden nageleefd om de verspreiding ervan te remmen. Ook geven ze regelmatig advies aan de autoriteiten. Dat bericht l’Economiste.

Volgens Milou is Marokko niet in staat om een groot aantal besmettingen tegelijkertijd te behandelen. Het land heeft in de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in de medische sector door het personeel te versterken en ziekenhuizen beter uit te rusten en te voorzien van de nodige medicijnen.

Daarnaast werd ook een beroep gedaan op artsen uit de privésector, die indien nodig in openbare ziekenhuizen zullen komen helpen, en is er extra aandacht voor coronatesten, vooral in de professionele sector. Toch blijft dat onvoldoende om een groot aantal patiënten te kunnen verzorgen.

In de meeste steden werden ook speciale politieteams ingezet om de naleving van de coronaregels, zoals het dragen van een mondmasker en de sociale afstand, te doen naleven. Overtreders riskeren tot 300 dirham boete. Aan werkgevers wordt ook gevraagd om werknemers met chronische ziekten thuis te laten blijven om de rest van het personeel te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team