Zoeken

Zakia Seddiki vertelt paus in tranen over haar vermoorde man

25 juni 2022 - 18:40 - Wereld

©

Zakia Seddiki, de vrouw van de de vermoorde diplomaat Luca Attanasio, opende de wereldbijeenkomst van families in het Vaticaan. Seddiki barstte in tranen uit toen ze de paus vertelde over het werk van haar overleden echtgenoot.

Zakia Seddiki, de Marokkaanse weduwe van diplomaat Luca Attanasio, de voormalige Italiaanse consul in Casablanca, barste in tranen uit toen zij paus Franciscus vertelde over de inzet van haar katholieke echtgenoot om Afrikaanse kinderen te helpen. Luca Attanasio, zijn lijfwacht Vittorio Lacovacci en hun chauffeur Mustapha Milambo, werden gedood tijdens een mislukte ontvoering op een weg in het oosten van Congo, toen ze op weg waren naar een humanitair project van de Verenigde Naties in een school.

Lees ook: Zakia Seddiki: "Mijn man werd verraden door iemand die dicht bij ons staat"

Verwijzend naar hun verschillende religieuze achtergronden, legde Zakia Seddiki uit dat het eerder een geschenk was en zeker geen obstakel voor hun huwelijk. "Wij hebben stap voor stap geleerd samen te leven zonder elkaar te veroordelen, omdat wij in dezelfde God geloofden die ons in twee verschillende heilige boeken, de Bijbel en de Koran, vraagt om onze naasten lief te hebben, goed te doen, geen kwaad te doen en anderen te respecteren", zei ze enorm aangedaan.

Lees ook: Ex-consul van Italië in Marokko in Congo doodgeschoten

Terwijl de paus aandachtig luisterde, vertelde ze hoe het samen vieren van de vastenperiode van de Ramadan "ons dichter bij het lijden bracht van ieder kind dat elke dag voedsel en water tekort komt". De paus zei hierop dat het voorbeeld en de geestelijke erfenis van haar man "levend blijven en tot het geweten van velen spreken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team