– 500 g wortels, geschrapt en in dikke schijfjes gesneden
– 2 soeplepels plantaardige olie
– 1 theelepel gemalen korianderzaad
– 1 theelepel gemalen komijn
– ½ theelepel gemalen gember
– zout
– 2 theelepels honing
– 2 soeplepels citroensap
– 1 soeplepel sinaasappelsap
– 4 soeplepel fijngesneden verse koriander
Kook de wortels in een middelgrote pan met een bodempje water gedurende ongeveer 5 minuten halfgaar. Doe ze samen met een beetje kookvocht in de kom en hak ze grof.
Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin het korianderzaad, de komijn en gember met een snufje zout een 3 minuten. Schep de wortels om in het specerijenmengsel. Schep de honing erdoor.
Doe het mengsel in een schaal diepe en schep het citroen- en sinaasappelsap en het korianderblad erdoor.
Flapjes met khlii (gedroogd vlees)
Briwat met spinazie en verse kaas
Marokkaanse hapjes met garnaal
Marokkaanse auberginesalade
Marokkaanse tomatensalade
Batbot gevuld met tonijn