Zoeken

Wortelsalade op Marokkaanse wijze

Wortelsalade op Marokkaanse wijze
Ingrediënten

 500 g wortels, geschrapt en in dikke schijfjes gesneden
 2 soeplepels plantaardige olie
 1 theelepel gemalen korianderzaad
 1 theelepel gemalen komijn
 ½ theelepel gemalen gember
 zout
 2 theelepels honing
 2 soeplepels citroensap
 1 soeplepel sinaasappelsap
 4 soeplepel fijngesneden verse koriander

Kook de wortels in een middelgrote pan met een bodempje water gedurende ongeveer 5 minuten halfgaar. Doe ze samen met een beetje kookvocht in de kom en hak ze grof.

Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin het korianderzaad, de komijn en gember met een snufje zout een 3 minuten. Schep de wortels om in het specerijenmengsel. Schep de honing erdoor.

Doe het mengsel in een schaal diepe en schep het citroen- en sinaasappelsap en het korianderblad erdoor.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 20 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl