– 500 gr aubergine
– 1 soeplepel olie
– 1 fijngesneden teentje knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijn
– 1 mespuntje zout
– 1 soeplepel citroensap
– 4 soeplepels water
Was de aubergine, verwijder de kelk en het steeltje en snij in de lengterichting in vieren. Snij elk kwart weer in stukken van 3 cm.
Doe de aubergine met de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het zout
en het water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en kook de aubergine in 15 minuten gaar.
Laat afkoelen en schep de aubergine over in een schaal. Doe er de olie en het citroensap bij en meng dooréén. Zet de salade 1 uur in de koelkast weg.
Brick met tonijn
Marokkaanse bladerdeeghapjes met kip
Wortelsalade op Marokkaanse wijze
Aubergine met garnalen
Marokkaanse tomatensalade
Aubergine gevuld met tonijn