Zoeken

Project megawolkenkrabber naar Tanger verplaatst

30 mei 2015 - 13:58 - Economie

©

De bouw van de Al Noor toren in Casablanca gaat niet door. In plaats daarvan zal de wolkenkrabber van 114 verdiepingen en 540 meter hoog waarschijnlijk in Tanger worden gebouwd.

Reden van de verplaatsing is de terughoudendheid van de plaatselijke autoriteiten in Casablanca. Het project van sjeik Tarek Mohammed bin Laden, CEO van de Saoedische groep Middle East Development, zal ruim 1,5 miljard dollar kosten.

De wolkenkrabber krijgt kantoren, businesscentra, tentoonstellingszalen, winkels, een 7 sterren hotel met meer dan 200 suites, 2000 m² gewijd aan spa en fitness, een kunstgalerij, speelruimtes en restaurants.

Volgens Amédée Santalo, ontwerper van de toren en adviseur van sjeik Tarek Mohammed bin Laden, zijn er "moeilijkheden met het verkrijgen van de bouwvergunningen en met de impact van de toren" op de Anfa wijk in Casablanca. "Ze (de plaatselijke autoriteiten) vertelden ons dat het project in Anfa niet de gewenste resultaten zal leveren. Daarbij komen ook de gevolgen op het stedelijke beheer".

"We hebben daarom gekozen om het project naar de vrije zone van Tanger te verplaatsen. Er is ruimte genoeg en de zone heeft veel succes. Tanger groeit en de positieve reactie van de autoriteiten is een pluspunt", aldus Santalo.

Er blijft echter een probleem met het reglement van de vrije zone. Het is namelijk niet toegestaan om op éénzelfde plek hotels, winkels, kantoren en restaurants te hebben. De groep voert daarom druk uit om de regelgeving te laten aanpassen. Of dat lukt weten we in de komende maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team