Zoeken

Geruchten over wolkenkrabber Mohammed VI blijven

30 december 2014 - 20:09 - Marokko

©

Ondanks de ontkenning van het stedelijk agentschap van Anfa wordt er nog steeds gecommuniceerd over de bouw in Casablanca van de grootste wolkenkrabber in Afrika.

De Mohammed VI toren, ook wel ’Noor’ genoemd, heeft zelfs een eigen website. Deze werd gemaakt door de groep van sjeik Tarek Binladen die de toren zou bouwen.

"De eerste toren wordt zeker en vast in Marokko gebouwd, waarschijnlijk Casablanca. De exacte locatie werd nog niet bepaald, maar Anfa Financial City lijkt een zeer goede plek. Het project is nog in onderhandeling."

De groep waarschuwt echter dat andere landen interesse hebben getoond. "Andere landen hebben al interesse getoond in ons project. Wij doelen erop meerdere torens in de wereld te bouwen en ze te associëren via een business club. Alle torens worden in free zones gebouwd."

De Toren Mohammed VI zal 114 verdiepingen hebben en 540 meter hoog zijn. De wolkenkrabber krijgt kantoren, businesscentra, tentoonstellingszalen, winkels, een 7 sterren hotel met meer dan 200 suites, 2000 m² gewijd aan spa en fitness, een kunstgalerij, speelruimtes en restaurants.

Bladna.nl