Zoeken

Toerisme: Casablanca nummer één in top wereldflop

14 december 2014 - 12:47 - Marokko

©

Casablanca staat op de eerste plaats in een ranglijst van steden die men absoluut niet moet bezoeken, gepubliceerd door Business Insider.

Het tijdschrift vroeg aan zijn lezers om 16 toeristische bestemmingen op te sommen die men best vermijdt en vooral waarom.

"De minst interessante plaats in een fascinerend land. Casablanca is eerlijk gezegd een bouwvallige zakenstad aan de kust. Er is niets te zien, behalve een obsceen dure moskee die de ’vorige’ liet bouwen", schrijft één van de lezers. Hij geeft echter toe dat de andere steden die hij bezocht (Marrakech, Fez en Essaouira) en het Atlasgebergte prachtig zijn.

Ook Marrakech staat in de wereldflop. De zuid-Marokkaanse stad is 14e. Een Amerikaanse lezeres heeft vooral kritiek op de manier waarop vrouwen worden behandeld in de Rode stad. "Ik ben nog nooit zo erg lastiggevallen in mijn leven" schrijft ze. Ze vertelt ook hoe ze schrok toen een winkeleigenaar aan een moeder vroeg hoeveel ze voor haar dochter vroeg. De lezeres is er zeker van, ze keert nooit meer terug naar Marokko.

Top 10

1- Casablanca - Marokko
2- Malé, Malediven
3- Jamaica
4- Caïro - Egypte
5- Toren van Pisa - Italië
6- Mount Rushmore, Dakota - Verenigde Staten
7- Stonehenge - Groot-Brittannië
8- Daytona Beach - Verenigde Staten
9- Pompeï - Italië
10- Gibraltar
14- Marrakech - Marokko

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team