Zoeken

WK-2026: FIFA wil kandidatuur Marokko dwarsbomen door over rechten homoseksuelen te spreken

2 mei 2018 - 13:40 - Sport

©

De verantwoordelijken van de FIFA willen koste wat het kost af van de kandidatuur van Marokko voor de organisatie van het WK-2026. Om dat te doen zal de organisatie over de rechten van homoseksuelen in het koninkrijk spreken.

Dat is althans wat Al Ahdath Al Maghribia schrijft in een artikel op dinsdag. De Wereldvoetbalbond zal in de komende dagen een delegatie naar Marokko sturen om het respect voor de mensenrechten te onderzoeken. Er zal extra aandacht zijn voor de rechten van homoseksuelen die in Marokko slecht zouden worden behandeld en waarover het koninkrijk in zijn dossier niet heeft gesproken.

Volgens het blad zou een negatief rapport nog voor de stemming in juni een einde aan de kandidatuur van Marokko kunnen maken.

Amerika, dat samen met Mexico en Canada ook het WK wil organiseren, stelt dat homoseksuelen die Marokko zouden bezoeken voor het WK-2026 in de gevangenis riskeren te belanden. Volgens de Marokkaanse wet wordt een relatie met iemand van hetzelfde geslacht namelijk met een boete van 200 tot 1000 dirham en van zes maanden tot drie jaar gevangenisstraf gestraft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team