Zoeken

Wereld Marokkanen: opgelet voor nepagenten op Spaanse wegen

8 mei 2023 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse autoriteiten waarschuwen voor criminele bendes die zich voordoen als Spaanse politieagenten en Marokkaanse reizigers te beroven die op weg zijn naar Marokko voor de vakantie.

Verkleed als Spaanse agenten, zetten de leden van deze criminele organisaties wegversperringen op langs de drukste routes die door Marokkanen in Spanje worden gebruikt om Marokko te bereiken, zoals de A7. Het modus operandi is al jaren hetzelfde: ze voeren nepcontroles uit om geld en waardevolle spullen van de Marokkaanse reizigers te stelen. Dat vernam Al Ahdath Al Maghribiya van Spaanse bronnen.

Lees ook: Waarschuwing voor oplichters op Spaanse snelwegen

De Spaanse autoriteiten adviseren Marokkanen die deze zomer naar het koninkrijk reizen, om nooit te stoppen bij wegversperringen ver weg van stedelijke gebieden, of in de buurt van rustplaatsen en tolpoorten. Marokkanen die bekend zijn met de Spaanse wegen delen regelmatig foto’s van deze nep wegversperringen op sociale media als waarschuwing voor andere weggebruikers.

Lees ook: Marokkanen uit Nederland ontsnappen aan nepagenten op Franse snelweg

Ondanks deze waarschuwing blijft het gevaar bestaan ​​in deze periode waarin duizenden Marokkanen die in Europa wonen, naar Marokko reizen om hun vakantie door te brengen. Dit jaar vindt de Operatie Marhaba plaats van 15 juni tot 15 september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team