Zoeken

Wereld-Marokkanen: wat als je auto in Marokko wordt gestolen

22 juni 2019 - 15:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Soms loopt de vakantie in Marokko niet zoals verwacht en gebeurt het dat Marokkanen die in het buitenland wonen het slachtoffer worden van een autodiefstal. De Marokkaanse douane heeft daar een procedure voor.

In de gids voor Wereld-Marokkanen die enkele dagen geleden door de Marokkaanse douane werd gepubliceerd, wordt uitleg gegeven over de stappen die moeten worden ondernomen in geval van een autodiefstal wanneer het voertuig onder de regeling van tijdelijke invoer valt.

Wanneer een auto met een buitenlands kentekennummer wordt gestolen blijft de eigenaar van het voertuig verantwoordelijk voor de betaling van de invoerrechten. Hij heeft daar één jaar voor en kan op twee manieren handelen:

• door een certificaat van de verzekering te tonen waarin wordt beloofd dat de douanerechten zullen worden betaald
• door een document van de douane in te vullen waarin de eigenaar belooft om de douanerechten binnen een periode van één jaar te betalen. Het document is hier beschikbaar.

Om opnieuw een auto in Marokko te mogen invoeren moet de eigenaar eerst de situatie van het gestolen voertuig regulariseren bij de douane. Na de periode van één jaar wordt een boete opgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team