Zoeken

Marokkaanse diaspora stuurde 93,7 miljard dirham in 2021

4 augustus 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In haar jaarverslag over de economische, monetaire en financiële situatie, heeft Bank Al-Maghrib aangegeven dat de overschrijvingen van Marokkanen die in het buitenland wonen in 2021 met 37,5% zijn gestegen ten opzichte van 2020.

In 2021 bereikten de transfers van wereld-Marokkanen in totaal 93,7 miljard dirham. Dat staat in het jaarverslag dat Abdellatif Jouahri, Wali van Bank Al-Maghrib, zaterdag aan Koning Mohammed VI heeft overhandigd. Hij wees erop dat dit een recordcijfer betreft dat een gevolg is van de omstandigheden in verband met de coronavirus-pandemie. Dankzij deze prestaties kon Marokko ook het hoofd bieden aan de toename van het tekort op de lopende rekeningen, dat 29,1 miljard dirham bedroeg, meldt Hespress.

Lees ook: Franse Marokkanen leveren grootste bijdrage aan diaspora-inkomsten in 2021

Wat de buitenlandse handel betreft, wordt in het verslag benadrukt dat deze is verbeterd dankzij de opheffing van bepaalde beperkende maatregelen. De invoer van goederen is met 24,7% toegenomen, terwijl de uitvoer met 25% is gestegen.

Lees ook: Geldovermakingen Marokkaanse diaspora, ware hefboom voor ontwikkeling

Abdellatif Jouahri meldde ook dat deze bemoedigende cijfers hebben geleid tot een sterke stijging van het handelstekort, dat het equivalent van 15,5% van het Bruto Binnenlands Product heeft bereikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team