Zoeken

Wedstrijd Marokko - Ivoorkust vandaag

9 juni 2012 - 17:47 - Sport

©

Marrakech ontvangt deze zaterdag de wedstrijd tussen de Atlas Leeuwen en de Ivoorkust, voor de tweede kwalificatiedag voor het WK 2014.

Eric Gerets gaf op donderdag een persconferentie, waar hij op zijn gemak en duidelijk vol vertrouwen was. Op hetzelfde moment trainden de Ivorianen in Marrakech.

Het stadion van Marrakech en de verschillende verkooppunten worden streng bewaakt in de rode stad waar men vreest voor incidenten. Nochtans zijn de supporters minder talrijk dan gewoonlijk voor officiële wedstrijden van de Atlasleeuwen.

In Marokko verwijt men aan Gerets en de Marokkaanse voetbalbond, de toekomst van het nationaal elftal in gevaar te hebben gebracht. Nog nooit hebben de Leeuwen van de Atlas zoveel opeenvolgende slechte resultaten gekend, wat ook te zien is op de FIFA-ranking van deze week. Marokko staat op de 70e plaats, 10 plaatsen minder dan in het vorig klassement!

De spelers zelf zijn vastbesloten om het vertrouwen van het Marokkaans publiek te herwinnen en in de race te blijven voor het WK-2014. Houcine Kharja, of nog Mehdi Benatia, willen gerust stellen en beloven een overwinning.

De slechte resultaten van de Atlas Leeuwen en hun bondscoach, zijn in Marokko ook een politieke kwestie. De toekomst van Gerets in Marokko zal afhangen van de uitslag van Marokko-Ivoorkust, aldus Mohamed Ouzzine, minister van Jeugd en Sport.

De wedstrijd Marokko-Ivoorkust wordt live uitgezonden op Al Aoula om 21u in Marokko (22u in België en Nederland).

Groep C

LandWedstrijdenDoelen voorDoelen tegenPunten
Ivoorkust 1 2 0 3
Gambia 1 1 1 1
Marokko 1 1 1 1
Tanzania 1 0 2 0

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team