Vriendschappelijke wedstrijd Marokko-Ivoorkust: 2-0

12 oktober 2011 - 14:00 - Sport

©

Het Marokkaanse Olympisch team heeft dinsdag 11 oktober Ivoorkust verslagen in het nieuwe stadion van Tangier tijdens een vriendschappelijke wedstrijd, gespeeld in voorbereiding op de London Olympics in 2012.

Marokko opende de score in de 25e minuut met een doelpunt van Younes Mokhtar, gevolgd door een goal van Yacine Qasmi in de 76e minuut met een penalty. Deze laatste werd betwist door de Ivoriaanse spelers die in protest enkele minuten het veld verlieten.

Het U23 olympisch team, gecoacht door de Belg Pim Verbeek, had zaterdag al een vriendschappelijke wedstrijd tegen Gambia 3-0 gewonnen.

Om naar de Olympische Spelen in 2012 te mogen gaan, zal Marokko zich eerst moeten onderscheiden tijdens de African Nations Championship (CHAN) van onder de 23 jaar.

Deze competitie, kwalificerend voor de Olympische Spelen in Londen, zal van 26 november tot 10 december plaatsvinden. Normaal gesproken moest Egypte de CHAN hosten maar het land had zich begin oktober teruggetrokken. De Afrikaanse voetbalbond die de CHAN organiseert, zal in de komende dagen het nieuwe gastland bekend maken.