Zoeken

Voorbereidingen voor vaccinatiecampagne in Casablanca in volle gang

6 december 2020 - 15:00 - Marokko

©

In Casablanca worden voorbereidingen getroffen om de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus op te starten. De identificatie van de inwoners die in aanmerking komen voor de eerste vaccinatie-ronde is afgerond. Momenteel worden de locaties waar de inentingen worden toegediend in gereedheid gebracht in afwachting van de eerste lading vaccins.

Er zijn twee belangrijke bijeenkomsten gehouden waarbij vertegenwoordigers van de overheid, provinciale ambtenaren en de Wali van de regio Casablanca-Settat, Said Ahmidouch, over de laatste voorbereidingen hebben gesproken. In totaal zullen er 6 miljoen inwoners van Casablanca gevaccineerd worden, waarvoor 12 miljoen doses nodig zijn.

Volgens Le360 zijn alle gezondheidscentra in de stad beschikbaar voor de uitvoering van de vaccinatieoperatie. Daarnaast is er ook een lijst gemaakt van locaties die in gebruik kunnen worden genomen als het nodig is. Het gaat hier om schoolgebouwen en sportaccommodaties.

Daarnaast zullen er ook mobiele vaccinatieposten komen die de vaccinatie gaan verzorgen voor gevangenissen, universiteitswoningen, kazernes en voor bedrijven met veel personeel.

Er gaan geruchten rond dat, een paar dagen voor de lancering van de vaccinatiecampagne, de vaccins nog niet beschikbaar zijn. De autoriteiten zouden zich nog aan het voorbereiden zijn om de vaccins te ontvangen. Zo moet er een systeem worden opgezet om de vaccins gekoeld te kunnen bewaren en transporteren.

Om ervoor te zorgen dat de vaccins ten aller tijden gekoeld blijven tussen de -2 °C en -8 °C, hebben de autoriteiten de Autonome Autoriteit voor Koelinstallaties in Casablanca in de arm genomen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de wijk Sidi Othman en staat onder toezicht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, heeft aangekondigd dat de benodigde accessoires, waaronder koelvitrines en geïsoleerde dozen, zullen worden geïmporteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team