Zoeken

Verklaringen na voetbalwedstrijd Algerije - Marokko

29 maart 2011 - 00:45 - Sport

©

In verklaringen na de wedstrijd gewonnen door Algerije tegen Marokko 1-0, hebben de spelers en de coach van de Atlas Leeuwen, Eric Gerets, geklaagd over de partiële arbitrage van de Mauritiaanse Rajindraparsad Seechurn.

Eric Gerets

"We hadden een moeilijke start na de eerste penalty, omdat de doelpunt ons door de keel bleef steken. We hebben geprobeerd om weer in het spel te komen, maar we faalden door de arbitrage en andere omstandigheden die ons niet in staat zetten een deftig voetbalwedstrijd te produceren. Ik wijt niets aan mijn spelers die tot het einde van de wedstrijd vochten, hoewel Chamakh niet heeft gegeven wat van hem verwacht werd en dat anderen niet bepaald in vorm waren."

"De Algerijnse spelers waren sterk op air balls en één tegen één duels. Na het eerste doel hebben we 15 heel moeilijke minuten gehad om terug in het spel te komen. We speelden te veel air balls naar Chamakh toe die te geïsoleerd was in de aanval, dat hadden we deze week helemaal niet geoefend. "

Marouane Chamakh

"Ik begrijp nog steeds niet hoe men deze scheidsrechter heeft kunnen kiezen voor een dergelijke wedstrijd. Hij arbitreerde al onze wedstrijd tegen Tanzania. Hij heeft nu twee opeenvolgende wedstrijden van Marokko gearbitreerd. Hij heeft de hele wedstrijd vervalst. Is dit alles wat de FCA gevonden heeft? Ondanks alles wat er gebeurde, twijfel ik niet aan de overwinning van Algerije die er het beste van nam."

Adil Hermach

"Wat we vandaag hebben beleefd is gewoon schandalig. Ik denk dat de Algerijnen geen hulp nodig hadden van de scheidsrechter om te winnen. Wat wilt je dat ik zeg? Eerlijk gezegd vind ik de woorden niet om mezelf te uiten. Ik besef amper wat er gebeurd is" zij de speler die de strafschop veroorzaakte. Hij is namelijk degene die de de bal met zijn hand heeft geraakt in de 7de minuut van het spel, waardoor Algerije het enige doel van het spel heeft kunnen scoren. De bal werd inderdaad geraakt door Hermach maar zijn hand was aan zijn lichaam geplakt, wat dus moeilijk als een opzettelijke aanraking kan worden genomen.

De wedstrijd gewonnen door Algerije die drie punten wint en haar plaats terugvind in de kwalificaties van de ACN-2012, werd gespeeld in een volle stadion van 60.000 zitplaatsen. Deze was zelfs al vol met supporters acht uur voor de aftrap van de wedstrijd! De wedstrijd vond plaats zonder noemenswaardige incidenten, hoewel enkele gevechten uitbraken bij het verlaten van het stadion.

De twee teams, nu op gelijk niveau in Groep D met vier punten elk, zullen een return wedstrijd spelen op 4 juni in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team