Eric Gerets wil wraak tegen Algerije

5 april 2011 - 17:43 - Sport

©

Eric Gerets heeft de nederlaag van de Atlas Leeuwen tegen Algerije (0-1) niet verteerd. Voor de bondscoach zijn alle argumenten goed om de uitslag van de nationale ploeg tijdens de derde ronde van kwalificaties voor de African Cup of Nations 2012 te rechtvaardigen.

Op een persconferentie dinsdag in Marrakesh, kwam Eric Gerets terug op de factoren die het verlies van de nationale ploeg tegen Algerije veroorzaakten.

Het team van Marokko, die al werd gedestabiliseerd door de strafschop die scoorde in de zevende minuut van het spel, wist niet meer aan welke heilige zij zich moesten wenden, zegt de Belgische coach, die de partijdigheid van de arbitrage aanklaagt.

Na het veranderen van "tactisch plan in de tweede helft", geeft Eric Gerets toe dat hij moeite had om oplossingen te vinden.

De man, die 2,5 miljoen dirham per maand betaald wordt om de problemen van de nationale ploeg op te lossen, zal dus alles in werk stellen om wraak te nemen tijdens de return wedstijd tegen Algerije in juni a.s..