Zoeken

VN-veiligheidsraad bespreekt eedaflegging aan Koning Marokko

4 september 2012 - 22:13 - Marokko

©

De eedaflegging aan Koning Mohammed VI, werd donderdag voor de VN-Veiligheidsraad aan de kaak gesteld door Bashar Jaafari, vertegenwoordiger van Syrië. Ook uitte hij fel kritiek op het standpunt van Marokko dat de Syrische revolutie aanmoedigt.

Bashar Jaafari, sprekend tot de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Saadedine El Othmani, tijdens een vergadering van de Veiligheidsraad over de humanitaire situatie in Syrië, heeft de eedaflegging en de handkus aan de Koning, gehekeld.

De vertegenwoordiger van Bashar Al Assad, voegde daarbij op een dreigende toon toe: "Wil je dat we het dossier openen van de Sahara?". Een weinig overtuigende poging om El Othmani te intimideren, die niet wenste te reageren.

Tijdens de meeting, heeft El Othmani de stopzetting van het geweld in Syrië gevraagd, alsook een onderzoek naar de misdaden gepleegd tegen het Syrische volk. Een woedende Bashar Jaafari antwoordde hierop dat Marokko de eisen van zijn volk moet beantwoorden door de eedaflegging af te schaffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team