Zoeken

Dit riskeert protestleider Nasser Zefzafi

30 mei 2017 - 17:00 - Marokko

©

Nasser Zefzafi werd maandag door de politie in Al Hoceima gearresteerd. De leider van de protesten in de Rif werd na zijn arrestatie aan de BNPJ brigade in Casablanca overgedragen en riskeert een zware straf.

Voor het verstoren van de preek in een moskee in Al Hoceima riskeert Zefzafi van zes maanden tot drie jaar celstraf, zoals bepaald in het Wetboek van Strafrecht. Daarbij komt mogelijk een boete van 100 tot 500 dirham.

TelQuel herinnert eraan dat deze straf wordt bepaald in artikel 221 van het Strafwetboek over het « opzettelijk belemmeren van de uitoefening van een cultus of religieuze ceremonie of opzettelijk hun rust verstoren ».

Aanhangers van de leider van « Hirak » die hem vergezelden riskeren dezelfde straf. De rechtbank van Al Hoceima liet vrijdag in een verklaring weten dat het « parket op de hoogte was gebracht van belemmerende handelingen voor de vrijheid van godsdienst tijdens het vrijdaggebed begaan door Nasser Zafzafi en mensen die hem vergezelden », en dat hij « voorkwam dat de imam zijn preek eindigde en in de moskee een toespraak hield waarin hij de imam beledigde, wat de vrede in de moskee verstoorde ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team