Zoeken

Waarom wordt Maroc Telecom verkocht?

11 februari 2013 - 15:26 - Economie

©

In Marokko bestaan er veel twijfels over de ware reden van de verkoop van Maroc Telecom door de Franse Vivendi. Itissalat Al Maghrib is immers het meest winstgevende filiaal van Vivendi.

Maroc Telecom binnenkort Koreaans? De telecommunicatiemarktverzadiging in Marokko zou de voornaamste reden zijn. In de komende jaren wordt ook eens sterke daling van de telecommunicatiemarkt verwacht. Vivendi wil verkopen nu de aandelen van Maroc Telecom nog hoog staan (105 dirham het aandeel in Casablanca op 11 februari).

De Franse president François Hollande heeft volgens Charlie Hebdo, aan Vivendi gevraagd om de verkoop van Maroc Telecom uit te stellen. Frankrijk wil graag de filialen van Vivendi in Mali in handen houden tot het einde van haar militair offensief.

Akhbar Al Yaoum meldt dat Frankrijk zich ook verzet tegen een verkoop aan de Qatarese Qtel. Volgens de Franse inlichtingendienst onderhoudt Qatar verdachte relaties met gewapende facties in het noorden van Mali. Ook speelt de weigering van Qatar om deel te nemen aan Franse raids in Mali, een zekere rol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team