Zoeken

Aantal verkeersdoden blijft stijgen in Marokko

29 maart 2012 - 11:38 - Marokko

©

In Marokko hebben de nieuwe verkeersregels niets veranderd, het aantal doden op de Marokkaanse wegen blijft stijgen. Volgens gegevens van het ministerie van Vervoer zijn 4066 mensen omgekomen bij verkeersongevallen in 2011.

Dit cijfer, maandag besproken op een meeting van het preventiecomité voor verkeersongevallen CNPAC, is met 11,61% gestegen tegenover 2010.

Het aantal gewonden is ook gestegen met +13,03% zwaargewonden en +1,83% lichtgewonden.

Andere cijfers vrijgegeven op de CNPAC-meeting:

 94% weggebruikers respecteert de stoptekens niet
 9% automobilisten stopt niet voor een rood licht
 29% motorrijders stopt niet voor een rood licht
 21% motorrijders draagt geen helm
 28% automobilisten draagt geen gordel in de stad

Verkeersdoden 2011 Marokko

In februari had de huidige minister van Verkeer Aziz Rebbah de nieuwe wegregels in twijfel getrokken. Hij stelde toen een stijging van 1,7% verkeersongevallen in 2011.

Kort voor zijn vertrek had de voormalige minister van Transport, Karim Ghellab, aan wie de nieuwe wegcode te danken is, melding gemaakt van een daling van 6,15% ongevallen, een cijfer dat hij aan bladna.nl bevestigde op 14 februari.

Aziz Rebbah zegt nu de verkeersregels te willen hervormen, aldus bladi.net. In een recent interview beloofde de minister een nieuwe tekst dat rekening zou houden met de veiligheid van de burgers en de belangen van professionele weggebruikers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team