Zoeken

Vader Fellaini woedend: "Mijn zoon verdient meer respect"

6 september 2015 - 16:30 - Sport

©

De vader van Marouane Fellaini begrijpt niet waarom zijn zoon in België en in de media niet met meer respect wordt behandeld. In een gesprek met Het Laatste Nieuws lucht hij zijn hart.

"Denkt u dat wij vergeten zijn hoe men ons behandeld heeft in het verleden? Mijn zoon scoort altijd. Met het hoofd, met de voet, met de knie en zelfs met de buik als het moet. (grijnst) Toen De Bruyne donderdag zijn aanloop nam, wist ik al dat het prijs zou zijn. Geef Marouane een goeie voorzet en hij scoort namelijk. Maar denkt u dat hij zich daardoor de redder van het vaderland voelt? Marouane heeft er geen nood aan om een ’leider’ te zijn of op een voetstuk gezet te worden. Hij speelt voetbal voor zijn land en wil dat we ons plaatsen voor het EK. Laat persoonlijke lof maar aan anderen.", aldus Abdellatif Fellaini.

Ook vindt de vader van de Belgische international van Marokkaanse afkomst dat er in de media te veel negatief over zijn zoon wordt gezegd.

"Neem nu die verhalen over zijn zogezegde vriendinnen of over het feit dat hij naar nachtclubs zou gaan. Wat heeft dat nu met voetbal te maken? Het ergert me dat zijn privéleven zo uitgesmeerd wordt. En sportief is het ook altijd wat. Bij de nationale ploeg is Marouane in het verleden al verschillende keren hard aangepakt, terwijl hij dat niet verdiende. Hij verdient meer respect bij de buitenwereld."

Marouane Fellaini scoorde donderdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Bosnië voor de Rode Duivels. Toch voelt hij zich niet echt meer thuis bij het Belgisch elftal. Bij Manchester United werd hij onlangs door zijn coach Louis Van Gaal als absoluut onmisbaar beschouwd.

Bladna.nl