Zoeken

Turkije levert vrouw “Marokkaanse hoofdenverzamelaar” uit aan Spanje

14 juli 2017 - 19:15 - Wereld

©

Turkije heeft de vrouwen van twee bekende jihadisten aan Spanje uitgeleverd. Het gaat om de vrouwen van Mohamed Hamdouch, meer bekend als Kokito, en Mourad Kadi.

De twee vrouwen hebben de Spaanse nationaliteit en waren in maart en april 2014 naar Syrië vertrokken waar hun mannen voor Daesh vochten. Beiden waren in december vorig jaar in Turkije opgepakt toen ze naar Europa probeerden terug te keren.

Een van hen, de vrouw van Kokito, afkomstig uit Fnideq en bekend als de “hoofdenverzamelaar”, was in Marokko een smokkelaar alvorens één van de bekendste strijders van Daesh te worden.

Mohamed Hamdouch was een fervente internetgebruiker en kon urenlang video’s van gevechten bekijken. Zijn passie voor de gewelddadige beelden leidde hem samen met zijn toekomstige vrouw naar Syrië. Voor de anekdote gaf hij haar als huwelijksgeschenk een bomgordel…

Kokito wilde naar Marokko terugkeren om er zijn strijd verder te zetten. Hij beloofde op Twitter dat hij Marokkaanse verantwoordelijken het hoofd zou afhakken. Hij kwam eind 2015 echter om bij gevechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team