Zoeken

Terdoodveroordeelde Abdelkader Belliraj mag begrafenis moeder in Nador bijwonen

20 februari 2024 - 18:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben Abdelkader Belliraj, die tot levenslang is veroordeeld, toestemming gegeven om de begrafenis van zijn moeder bij te wonen. De begrafenis vond afgelopen zaterdag plaats in de provincie Nador.

Belliraj’s moeder overleed in België. Haar lichaam werd gerepatrieerd naar haar geboortestad Nador. De begrafenis verliep zonder incidenten. Belliraj werd onder zware bewaking naar de begrafenis gebracht en werd na afloop teruggebracht naar de gevangenis volgens NadorCity.

Lees ook: België: zaak tegen Abdelkader Belliraj verjaard

Abdelkader Belliraj, die de Marokkaanse en Belgische nationaliteit heeft, werd 14 jaar geleden veroordeeld voor het vormen van een terroristische cel. De cel zou wapens hebben gesmokkeld en overvallen hebben gepleegd om geld in te zamelen voor terroristische activiteiten.

Lees ook: Abdelkader Belliraj in hongerstaking in de gevangenis

In totaal werden 35 mensen veroordeeld in dezelfde zaak. Zij werden beschuldigd van wapensmokkel, vervalsing, witwassen, diefstal, overvallen en samenzwering om een ​​terroristische aanslag te plegen. De groep zou ook betrokken zijn geweest bij een moordpoging in 1996.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team