Zoeken

Tanger zet in op luxe en comfort voor (nieuwe) luchthaven

25 augustus 2023 - 11:00 - Marokko

©

De luchthaven Tanger Ibn Battouta zal binnenkort beschikken over een nieuwe terminal en een verkeerstoren. Het nationaal luchthavenbureau ONDA heeft een aanbesteding uitgeschreven voor het uitvoeren van de architectuurstudies van het project.

De passagiersterminal zal worden gebouwd op een oppervlakte van 55.000 m² en zal beschikken over een openbare hal met een ontvangstgebied, circulatie- en wachtzones, modules, winkels, diensten en een ruimte voor het ophalen van vliegtickets voor vertrekkende passagiers.

Lees ook: Sterke toename passagiersverkeer op luchthaven Tanger

De aanbesteding betreft ook de bouw van een inspectie- en filterzone bij de ingang, een registratiezone voor passagiers en hun bagage, een grenspolitie controlezone bij vertrek en aankomst, een aankomsthal, een vertrekzone, een bagageafgifte- en sorteerzone, een douanecontrolezone bij aankomst en een bagage afhaalzone.

Buiten de terminal is de bouw gepland van esplanades met zicht op de stad en de landingsbaan, evenals een wachtzone voor passagiers, een parkeerplaats met een capaciteit van 2300 plaatsen voor auto’s en een parkeerplaats voor bussen en taxi’s, verhuurboxen voor auto’s, VIP-circuits, groene zones, enz.

Lees ook: Meer dan één miljoen passagiers op luchthaven Tanger

Met een hoogte van 33 meter en acht verdiepingen, inclusief het plafond van de uitkijktoren, zal de verkeerstoren "ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde autoriteiten en kan indien nodig worden gewijzigd", aldus de ONDA. De realisatie van dit project vereist een budget van 800 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team