– 4 sjalotjes
– 1 aubergine
– 8 kerstomaatjes
– 200g zeeduivel in plakken gesneden
– 2 eetlepels olie
Chermoula
– 2 eetlepels olie
– 1 eetlepels citroensap
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 takje koriander
– Zout en peper
Kuis de groenten en snij ze allemaal in schijfjes. In een koekenpan, bak de sjalotten in een beetje olie en hou opzij.
Doe de zeeduivel in een kom met alle chermoula ingrediënten en laat een tijdje marineren.
Doe de gebakken sjalotten onderaan in de tajine, leg de schijfjes aubergines en tomaten erbovenop. Besprenkel met het sap van de chermoula, dek af en kook op matig vuur gedurende 15 minuten.
Leg de zeeduivel daarna op de groenten en laat nog 10 minuten koken. Serveer warm.
Vegetarische tajine
Tajine met oker en aardappelen
Tajine met kefta en rozijnen
Tajine van kabeljauw met groenten
Tajine met kikkererwten en rapen
Kiptajine met abrikozen gevuld met amandelspijs