Zoeken

Tajine met lam en olijven

Tajine met lam en olijven
Ingrediënten

 5 eetlepels olijfolie
 500g lamsbout in blokjes gesneden
 2 grote ajuinen, 1 fijngehakt en 1 in ringen
 2 teentjes knoflook, fijn versnipperd
 2 eetlepels fijngehakte peterselie
 2 eetlepels fijngehakte koriander
 1 theelepel gemberpoeder
 2 theelepels komijn
 een snuifje kaneelpoeder
 zout en peper
 1/2 theelepel rode peper
 400ml water
 3 tomaten, gepeld en verhakt
 250g champignons in schijven gesneden
 20-25 groene olijven
 1 opgelegde citroen

Doe de olijfolie, de fijngehakte ajuin en alle kruiden in een stoofpot en marineer hierin het vlees tot het volledig zacht en gaar is (2 à 3 uren op een zacht regelmatig vuur, regelmatig een beetje water bijvoegen en voorzichtig doorroeren met een houten lepel).

Voeg dan de tomaten, de champignons en de olijven toe en laat afgedekt op zeer laag vuur nog 1/2 uur stoven.

Doe de champignons, olijven en ajuinringen en de citroen, erbij en laat nog 20 minuten doorstoven. Er moet nu een dikke saus ontstaan zijn. Serveer met rijst of frietjes.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 180 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team