Zoeken

Vegetarische tajine

Vegetarische tajine
Ingrediënten

 2 tomaten in plakjes gesneden
 1 grote ui in plakjes gesneden
 3 aardappelen in blokjes gesneden
 3 wortels gehalveerd
 1 knolraap geschild en gehalveerd
 2 courgettes geschild en gehalveerd
 1 kommetje erwten
 1 kommetje water
 3 soeplepels olijfolie
 1 theelepel geplette knoflook
 3 takjes verse tijm
 1 soeplepel gemberpoeder
 1 soeplepel rozemarijn
 1/2 theelepel kurkuma
 1/4 soeplepel rode chilipeper
 1 theelepel gemberpoeder
 1 theelepel zout
 1/4 theelepel peper

Als je een tajine gebruikt om dit gerecht te koken, zet dan het vuur laag. Als je gewoon een pan gebruikt zet het vuur op gemiddeld.

Giet wat olie in de tagine of pan en voeg de uien eraan toe. Laat 10 minuten sudderen.

Voeg de aardappelen, knolraap, wortels, courgettes, tomaten en erwten erbij.

Mix alle kruiden in het kommetje water. Zorg er voor dat de mengsel goed gemixt is en giet het dan over de groenten.

Bedek de pan en laat de groenten anderhalf tot twee uur koken. Giet van tijd tot tijd wat van de mengsel over de groenten.

Prik de groenten met een vork, als de vork er gemakkelijk in en uit gaat zijn de groenten klaar.

Wanneer de groenten klaar zijn, haal even het deksel van de pan en verhoog het vuur een beetje om het overtollige vocht te verdampen indien nodig.

Warm opdienen met brood erbij.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 160 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team