– 800g lamsvlees
– 500g zilveruitjes
– 1 ajuin
– 1/2 bosje peterselie
– 1 teentje knoflook
– Olijfolie
– Ontpitte groene olijven
– 1/2 theelepel kurkuma
– Zout
Braad het lamsvlees een vijftal minuten in olie samen met de fijngesneden ajuin, in een grote kookpot.
Voeg de fijngesneden knoflook en de kurkuma toe. Breng op smaak met zout en bedek met water. Laat 30 à 45 minuten bedekt koken.
Schil ondertussen de zilveruitjes en hak de peterselie. Voeg ze toe aan het vlees en laat nog 20 minuten bedekt op laag vuurtje sudderen.
Voeg de olijven 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.
Tajine met zeeduivel
Tajine met witte bonen
Lamstajine met kaneel
Tajine met kalfsschenkel en pruimen
Tajine met aardappelen en wortelen
Tajine Souiri