Zoeken

Tajine met kalfsschenkel en pruimen

Tajine met kalfsschenkel en pruimen
Ingrediënten

 1,5 kg kalfsschenkel
 1 fijngesneden grote ui
 1 teentje knoflook
 5 cl olie
 1 theelepel zout
 1 theelepel gember
 1/4 theelepel peper
 1/4 theelepel nootmuskaat
 3 kaneelstokjes
 50 cl water

Pruimen

 700g gedroogde pruimen
 80g boter
 2 eetlepels oranjebloesemhoning
 1 kaneelstokje
 100g geblancheerde en geroosterde amandelen

Fruit de ui, knoflook en in een steelpan met olie gedurende 5 à 8 minuten. Bevochtig met water, breng aan de kook en voeg de kruiden. Dek af en laat sudderen tot het vlees gaar is.

Was de pitloze pruimen en gedroogde pruimen stoom ze gedurende 20 minuten.

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg 4 eetlepels van het saus van het vlees, de pruimen, kaneel en honing toe. Roer voorzichtig gedurende een tiental minuten tot de pruimen gekarameliseerd zijn.

In een schaal, schik het vlees en de pruimen gevuld met amandelen. Meng het saus van het vlees met die van de pruimen en zeef het. Besprenkel hiermee het vlees. Serveer warm.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team