Zoeken

Lamstajine met kaneel

Lamstajine met kaneel
Ingrediënten

 1,5 kg lamsschouder, in stukken van 150 g
 1 kg kweeperen
 1 ui, fijngehakt
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 2 theelepels kaneelpoeder
 1 kaneelstokje
 1 theelepel gemberpoeder
 1 theelepel kurkuma
 een mespunt saffraandraadjes
 1 soeplepel gladde peterselie, fijngehakt
 1 soeplepel koriander, fijngehakt
 1 volle theelepel smen
 1½ theeglas arachideolie
 1 theeglas olijfolie
 1 theeglas fijne kristalsuiker
 1½ theelepel zout
 1 volle theelepel peper

Doe de stukken lamsvlees met de ui, de knoflook, het kaneelpoeder, de gember, kurkuma, saffraandraadjes, peterselie, koriander, smen, een theeglas arachideolie, de olijfolie en een mespuntje zout en peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten.

Zet het vlees, zodra het mooi gebruind is, onder water en laat het ongeveer 1 uur op een zacht vuur koken met het deksel op de pan.

Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden. Aan het einde van de kooktijd moet de saus goed smeuïg zijn.

Was ondertussen de kweeperen, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en verwijder het harde gedeelte in het midden. Maak in de schil van ieder kwart met een scherp mes een kruis, zodat de warmte goed kan binnendringen.

Neem na 1 uur koken een beetje saus uit de pan. Doe dat in een kookpan en doe de in vieren gesneden kweeperen, het kaneelstokje, de suiker, de rest van de arachideolie, wat zout en peper erbij. Doe het deksel op de pan en laat alles 30 minuten op een zacht vuur koken totdat de stukken kweepeer mooi karamelkleurig zijn geworden.

Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit en voeg zo nodig water en kruiden toe.

Leg de stukken lamsvlees op een schaal zodra het vlees gaar is en de saus goed is ingedikt. Schep de stukken kweepeer ernaast en giet de saus eroverheen. Decoreer het gerecht met het kaneelstokje. Serveer het gerecht lekker heet.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team