Zoeken

Beweging 20 februari verzocht te ontruimen

31 mei 2011 - 13:00 - Marokko

©

Tientallen bewoners van de wijk Sbata in Casablanca kwamen uit hun huizen en winkels op zondag om te vermijden dat de Beweging 20 februari een mars, die vanuit hun buurt zou starten, zou organiseren.

De bewoners van Sbata uitten hun ongenoegen over de Beweging 20 februari en zijn van mening dat de evenementen die georganiseerd zijn door deze beweging nadelig zijn voor hun bedrijven en hun veiligheid.

In de buurt Benmsik te Casablanca, waar een protestmars zondag moest starten om 18u, kwamen handelaars ook in opstand tegen de Beweging 20 februari, waarbij zij met banners zwaaiden waarop te lezen stond: "Verlaat onze buurt, laat ons in vrede leven".

Ook in Rabat kwamen de handelaars zondag voor het Parlement protesteren om de autoriteiten op te roepen een einde te stellen aan de marsen, dewelke een harde klap voor hun bedrijven betekenen.

Handelaars van de Boulevards Mohammed V en Hassan II hebben aan de pers verklaard dat hun zaken 40-50% gedaald zijn sinds het begin van de protestmarsen in februari.

De ergernis van de bewoners en de handelaars lijkt zich te verspreiden in vele steden van het Koninkrijk, deze zeggen dat ze vrezen voor hun veiligheid en die van hun kinderen sinds het uitbreken van de protesten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team