Zoeken

Stadsraadslid Casablanca aangevallen door kat (video)

10 mei 2024 - 21:00 - Marokko

©

De stad Casablanca kampt met een groot probleem met zwerfdieren, die een bedreiging vormen voor zowel inwoners als lokale politici. Het laatste slachtoffer is gemeenteraadslid Zahra Hanine, die in een restaurant door een kat werd gebeten. Verontwaardigd over deze aanval, eiste ze tijdens de gemeenteraadsvergadering dringende oplossingen.

"Er moet een radicale oplossing komen," aldus Hanine tegen Alyaoum24. "We gaan de Wereldbeker organiseren, en je kunt niet in een café zitten met een kat die op je springt." De politica, die van beroep arts is, benadrukte dat ze de stad had kunnen aanklagen, maar dat ze dit uiteindelijk niet gaat doen.

Lees ook: Spanjaard overleden na in Marokko door kat te zijn gebeten

Zahra Hanine is niet de enige die het slachtoffer is geworden van zwerfdieren. In Arrahama werd een vrouw aangevallen door honden, en een andere vrouw diende zelfs een klacht in tegen de gemeente wegens nalatigheid.

Lees ook: Peuter door hond doodgebeten in Agadir

De toenemende onvrede onder de inwoners van Casablanca heeft de stad ertoe bewogen om haar contract met Casa Environnement, verantwoordelijk voor het beheer van zwerfdieren, te verlengen. Velen menen dat dit echter niet genoeg is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team