Zoeken

Spanje mobiliseert zich voor verbrand Marokkaans jongetje - update

3 april 2013 - 15:14 - Wereld

©

Een 12-jarige Marokkaan met zware brandwonden, is naar Sevilla in Spanje overgebracht om er te worden verzorgd. De jongen liep brandwonden op toen hij een hoogspanningsmast probeerde te beklimmen in Marokko.

Dankzij de NGO "Enfermeros sin Fronteras" (Verplegers zonder grenzen), en acties op sociale netwerken zoals Facebook, stemde het ziekenhuis "Viamed Santa Ángela de la Cruz" ermee in de jongen gratis te behandelen.

Een paar weken geleden besloot Moussa Bretel een hoogspanningsmast te beklimmen in het noorden van Marokko, op een twintigtal kilometer van Sebta. De jongen kreeg een sterke elektrische schok en liep zware brandwonden op aan zijn arm. In Marokko bleek hij niet te kunnen worden behandeld.

"Enfermeros sin Fronteras" is een organisatie die mensen helpt die het geld niet hebben om zich te laten verzorgen. De NGO is zeer actief in Marokko, via haar tak in Sebta.

Update 3 april 2013

Volgens het ziekenhuis is de operatie van de kleine Moussa een succes. De kleine Marokkaan hoeft niet te worden geamputeerd van zijn linkerarm en blijft al zijn functies behouden. De dokters transplanteerden huid van zijn rechterarm naar zijn verbrande linkerarm. Moussa bevindt zich in Sebta voor zijn herstel en monitoring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team