Zoeken

Spanje verklaart oorlog aan drugssmokkelaars in Straat van Gibraltar

22 mei 2018 - 15:20 - Wereld

©

In de Straat van Gibraltar is de sfeer al weken gespannen en met name in de regio van Algeciras. Meerdere criminele organisaties hebben namelijk besloten om samen te werken en zich te rebelleren tegen de politie.

Juan Ignacio Zoido, Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft de escalatie van geweld bevestigd en spreekt zelfs van een oorlog tegen smokkelaren die drugs vanuit Marokko naar Spanje vervoeren.

"We zijn al maanden in oorlog tegen drugshandelaren", vertelde een woordvoerder van het ministerie aan El Mundo. "We willen dat het groot publiek het weet. En ook dat het goede tegen het slechte zal winnen omdat we alle beschikbare middelen inzetten om ons doel te bereiken".

De Spaanse autoriteiten hebben ondermeer besloten om het bewakingssysteem te renoveren en te moderniseren, het gebruik van beeldmateriaal te bevorderen en de veiligheidsdiensten met grotere en krachtigere boten uit te rusten.

Daarnaast zal de politie versterkt worden met de komst van 80 nieuwe agenten, zoals al jaren wordt geeist door de politievakbonden en de Guardia Civil.

Bij drugshandelaren heerst er geen bezorgdheid. Een man dicht bij criminele organisaties verklaarde aan de krant: "Als ze oorlog willen, zullen ze oorlog krijgen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team