Zoeken

Spanje heeft nieuwe inreisregels voor Marokkanen

28 november 2020 - 14:20 - Wereld

©

Met de opleving van het aantal besmettingen in Spanje komt het land met nieuwe en strenge voorwaarden voor toeristen. Reizigers die zonder een geldige pcr-test het land proberen binnen te komen, krijgen een boete van 3000 euro.

Spanje heeft sinds 23 november de regels weer aangescherpt. Ook om naar het land reizen zijn de voorwaarden strenger geworden. Het land heeft nieuwe reisregels opgesteld voor 65 risicolanden. Marokko hoort daar ook bij, meldt de website Air Journal. Spanje wil dat reizigers testresultaten bij zich hebben die niet ouder zijn dan 72 uur. Antigeen- of snelle testen zijn niet toegestaan. Spanje weigert ook mensen op doorreis.

Voorheen was een vragenlijst invullen en controle van de temperatuur voldoende om het land binnen te komen. De testresultaten moeten in het Engels of Spaans zijn. Ook moet het verblijf en herkomstland van de reiziger duidelijk vermeld staan.

Op de luchthaven van Palma de Mallorca hebben reizigers geklaagd over de besluitvorming. Zij moesten ineens een pcr-test ondergaan van 500 euro. Sommigen zeiden dat de testen nog duurder zijn dan de vliegtickets.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team