Zoeken

Spanje arresteert Marokkaan na uitkeringsfraude van 1,7 miljoen

28 oktober 2013 - 18:12 - Marokko

©

Een Spaanse Marokkaan werd vorige week in Algeciras gearresteerd. Hij wordt van een gigantische uitkeringsfraude verdacht in Spanje, waarmee een totaalbedrag van 1,7 miljoen euro is gemoeid.

Volgens Europa Press stond de man aan het hoofd van een fraudenetwerk dat een tiental fictieve bedrijven bezat in Madrid, de Balearen en Cadiz.

Het netwerk bestond vooral uit buitenlanders waaronder meerdere in Spanje wonende Marokkanen. Zeker 500 buitenlanders meldden zich via het netwerk illegaal aan bij de Spaanse sociale zekerheid.

De sociale zekerheid werd van ruim 836.000 euro opgelicht en de openbare dienst voor arbeidsbemiddeling van 916.000 euro.

De Marokkaan werd aangeklaagd in 161 fraudezaken en valsheid in geschrifte. Het zou geholpen hebben meer dan 500 buitenlanders om ongelijk te registreren bij de Spaanse sociale zekerheid .

Het onderzoek startte een zestal maanden geleden. In juli werden 161 mensen opgepakt in Ibiza, Madrid en Algeciras, maar het hoofd van het netwerk bleef onvindbaar.

In dezelfde maand werden nog eens 58 mensen gearresteerd waarvan een meerderheid Marokkanen, maar ook Senegalezen, Nigerianen, Pakistanen en enkele Spanjaarden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team