Zoeken

Marokkaanse imam leidde namaaknetwerk van 5,5 miljoen in Spanje

3 januari 2014 - 18:37 - Wereld

©

De Spaanse en Portugese politie hebben vorig weekend een gigantisch netwerk van namaakkleding opgerold. Aan het hoofd van de organisatie bevond zich een Marokkaanse imam.

Volgens Spaanse media zou het netwerk in 2 jaar tijd, 235 ton namaakkleding hebben verkocht en een winst van 5,5 miljoen euro hebben geboekt.

In Spanje en Portugal werden 99 leden van het netwerk opgepakt. Onder hen bevinden zich Spanjaarden, Portugezen, Senegalezen en Marokkanen, waaronder twee imams.

De imam van de moskee van Xinzo de Limia, zou aan het hoofd van het netwerk hebben gestaan. Zijn moskee kreeg ruim 100.000 euro aan donaties van de organisatie. De andere Imam, afkomstig uit de regio van Ourense, wordt verdacht van geld witwassen voor het netwerk.

De goederen werden in Portugese fabrieken vervaardigd waarna ze met vrachtwagens naar Xinzo de Limia werden vervoerd. Het netwerk had zijn hoofdkwartier in de Spaanse stad van 100.000 inwoners.

Het onderzoek was in september 2012 van start gegaan. De Spaanse en Portugese politie doorzochten 117 locaties, waaronder twee moskeeën. Tijdens de invallen werden een miljoen valse bankkaarten, wapens en software met de logo’s van een 200-tal bekende merken gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team